LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WHATIWANT

IF THERE'S ANYTHING WRONG WITH MY POST PLEASE LET ME KNOW. I'LL FIX YOU :-)

Follow me....

Tuesday, February 28, 2012

UiTMPP : Course Registration & Academic Bill

Done. tutor ni khas untuk membantu mereka yang dalam kedaan tidak ketahuan dalam mendaftar course.

1st cm besa.... just tengok imej yg disediakan....

click image for enlargement
 ok login cm besa...


then pilih e-academic system seperti tertera diatas.

click image for enlargement
 then akan tertera pulak macam kt atas ni... next..

click image for enlargement
haaa... pilih yang mana?? klik ja kt ikon tu... ada tunjuk tgn tu saja... "click to open"

click image for enlargement
  pastu akan kuaq new tab/window then just klik "register new course"


click for enlargement
 ok...haaa...yg ni kena terangkan skit...

(1) pilih course hmpa tu... utk mandarin 1st pilih bahasa Arab dlu. then kat (2) pilih elective "BMD451" kalau pilih selain drpd tu xtaw nk kata la macam mana...then jgn tinggal cm tu ja... klik dlu kt (3) "click to display group for elective". ok then baru hampa pilih group (4) ikut suka hati hmpa la..tp better ikut cakap PM masing2. then dah settle smua klik kt (5) "register course". 
*untuk daftar koko  pilih Kesatria Negara dlu n if xmaw join Kesatria negara cari kt kotak (2) sama macam nk pilih mandarin tadi ja.


untuk check bil/yuran pengajian dll.

go back..here..
click for enlargement
dan pilih "View Academic Bill"

next

akan muncul benda ni and masukkan je no kad pelajar anda..

then..

klik je kt "Bil Pelajar"

 next akan keluar lah seperti ini...

 Pastu hmpa klik la kt student id hmpa tu... then akan keluaq la
slip n cara2 hampa nk buat pembayaran dll.... ikut ja arahan tersebut.

Berkhidmat Untuk Negara
Thanks For Watching :-)

No comments:

Post a Comment