LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WHATIWANT

IF THERE'S ANYTHING WRONG WITH MY POST PLEASE LET ME KNOW. I'LL FIX YOU :-)

Follow me....

Tuesday, May 31, 2011

Rumah Termabuk Didunia hidup dengan 70 000 tin Bir..!!! [4 PIC]

haaa.... bir kita jangan dok kata la mmg la haram dalam Islam dan jugak masa memandu kenderaan...hahaha.. tapi kalau kt ngri owg putih it's okey dude..huahaha..bagi depa besa la..
yang tu besa.. tapi yang ni yang jadi xbesa..hahaaaa... dah minum xpandai buang..buat collection plak tu dalam rumah..kalau collect susun elok2 xpa... ni main buang jew... This pile of beer cans was found in in an Ogden townhouse...!! 24 beers sehari for 8 years..!! worth 800 dollars after recycling...perhh...  pa2 pun mmg semak dude..!! huhuhu...gila btoi... jom kita tengok rumah dia ni..


10 World Biggest Holes on Earth [20 PIC]

Ok...Nowdays, kite akan tengok kt sini antara lobang terbesor didunia ini...haaa.... majoritinya is by human make lew...such as mining.. right? i mean perlombongan..huahaha..nak translate kepada yang xthu jew...hik3... ok... stakat ni kt Malaysia xde la dlm pic2 ni... gilew besor lobang ni dude..!!

Mirny Diamond Mine of Siberia



 



Great Blue Hole – Belize



 

Monday, May 30, 2011

Nenek Release Tension dengan MP40 Machine gun..!!!

Who's dream wanted very cool grandma? huhuhuhu....

pa2 pun...jangan buat kacau dengan nenek ni kalau hmpa nk hidup sampai sebaya dgn nenek ni..hehehe....wlaupun vdeo ni thun 2007...tp it's the best vdeo lorhh....

lebih 9 juta view untuk vdeo ni...n.... cuma 500 lebih ja yang dislike..huhuhu...i like it grandma..!!!

 xthu la nenek ni hidup ke x g...hik3...



ok.. let see this...









Thanks for Watching.. :-)

Funny + Weird + Winsome = :-) [27 PIC]

xtahu la nak kata pa... kiranya... smua antara yang terbaik dan menarik laa....huahaha.. enjoy yourself ok...






Sunday, May 29, 2011

World Cultures Infographics IRL [3 PIC]

Dari konsep pertama kali dilihat dari designer Denmark Peter Orntoft, Millward Brown merancang Infografik IRL [In Real Life] baru dan wawasan untuk menunjukkan bagaimana maklumat grafik boleh jika diletakkan dalam konteks.

pa2 pun..this is the creative one... n antara yang manarik minat la orang untuk membaca carta..hik3...kalau nak paham lagi... usya lama2 pic ni..huahahahaha...


Aksi Wrestling dengan Anaconda dalam Air..!!

Haaaa....ni hampa tengok la macam mana dia slumberrrr... je wrestling dengan anaconda dalam air....huahaha.... jadi macam hobi depa plak dh...







Thanks For Watching...

Kemalangan Yang Mengecewakan...!!!

Harapannya ingin membina sebuah piramid Domino 3D terbesar di YouTube dan mungkin didunia....
namun...xsemua yang kita nak, akan tercapai kn?
inilah kisah remaja berusia
18 tahun,dari Saarbrücken, Germany, hanya mampu melihat kehancuran harapan usaha titik peluhnya selama 5 Minggu lesap tidak sampai 10 second..!!!

aku disini amat simpati terhadapnya.....aduh..kecewa kot...!!

tapi nak buat macam mana kan..benda nak jadi...



 permulaan membina tapak piramid domino....


 Tekun, penuh dengan kesabaran remaja berusia 18 tahun ni menyiapkan Piramid Domino 3D nya......

Saturday, May 28, 2011

Bruno Mars - The Lazy Song [laugh out loud]

Haaa.... sapa xkenal Bruno Mars bohong aih..... huahahaa....ni antara vdeo clip lagunya yang terbaru kot... dan.... yang menarik..hik3... tapi nasihat saya.... jangan amalkan dalam kehidupan seharian anda ok..?? watch it for fun only... ok... watch this...laugh out loud..









Thanks For Watching... :-)

Geng Tuk Kura [10 PIC]

Haaaaa....bagi mereka yang minat geng Tuk Kura.... hmpa mesti nk  tengok ni punya..hik3... all of them are cute enough, right?? 

ok... jom tengok antara gambar2 geng Tuk Kura yang cute n Funny..!!! Whoopiee~~


:-)



Friday, May 27, 2011

Up Close, The Garden Bugs... [13 PIC]

haaaa.... lagi2 gambar insect je... aku suka post nape ea?? hik3.. apa2 pun serangga merupakan haiwan yang kecil dan kita jarang2 skali face to face dengan mereka....jadi... kali ni.. kita akan tengok sama ada serangga2 ni mengelikan bagi kebanyakkan wanita atau akan menjadi egauan wanita yang melihat serangga kali ini...haaaa... they're cute, awesome, winsome, beautiful and you'll like it much better than before... :-)


Photographer Rundstedt Rovillos founder of these creature in Manila in the Philippines.



 
 Eucharitid wasp : It just like the Queen of The Bug State....

I'm not a Gaban...!! either Mask Rider at all...!!! I'm Exotic Wasp..!! beware..!

Funny Mascots do OK GO..!!!

Nice starting and Awesome ending.....  
 Hahaha....!!
Laughing Out Loud [LOL]...!!!




Thanks For Watching...!!

Winsome Pet Fly Tricks..!!

haaaaaa...ni...hampa tengok je la macam mana dia main dengan lalat ni dan lalat ni main dengan bebola....hihihihi.... ok.. soooo cute...!!





Thanks For Watching..

Thursday, May 26, 2011

Funny Sport.. [19 PIC]

Haaa.... ni antara gambar yang agak menarik la orang kate..hik3....
smua ni ditangkap dan membuahkan hasil yang melucukan..huahaha......ok pa2 pun..jom tengok lu...macam2 pesyen... :)








Wednesday, May 25, 2011

This is Sloth Story.

Nothing can i write about it except they're slow n so cute..


Thanks For Watching..



George W. Bush hampir Breakfast dengan Bola Besball...!!

Haa.... ni video masa Uncle Goerge W. Bush kita g tengok besball.... hampir2 bola besball tu naik kt muka dia..hik3.... apa2 pun mujurlah dia selamat...acehh..!!! dak2...bukan aku ni pro-Bush... sebagai manusia la orang kata... kalau kena sakit tu...huk3... ok2... klau da yg xbapa puas hati kemukakanlah persoalan hmpa kt comment post ni..huahahha...



 

tapi cuba hmpa tengok scene lepas bola tu ditepis..i mean masa Bush wt seyes kt pemain tu...huhuhu... pandai beno dia bg orang cuak..hik3...

Captain America: The First Avenger ( 2011 )


Assalamualaikum...haaa...kali ni kita sembang pasai movie plak...ni nak habaq kt hmpa sebelum ni kan aku da bgtaw pasai The Avengers...antara movie yang aku dok tunggu2 la ni...tapi yang tu lambat lagi...thun depan nohh.... kali dak..The First Avenger iaitu Captain America....haaa...<<< Read More >>>

The Top 10 New Species For 2011 [PIC]

Haaa... apa yang baru tahun ni?? tudia...  setiap tahun " International Institute for Species Exploration " akan membuat announcement senarai new species...hahaha..... antara top 10 dalam senarai mereka yang pertama ialah...huhuhuhu.... 


1. The Louisiana Pancake Batfish.

 Halieutichthys intermedius: Spesis ini dijumpai sebelum dari Teluk Mexico yang berlaku tumpahan minyak pada tahun 2010 dan kawasan itu dikenali sebagai kawasan tumpahan minyak..



2. Darwin's Bark Spider.

 Caerostris darwini: Sutera yang dikeluarkan oleh labah2 ini merupakan bahan biologi tahan dan kuat yang pernah dikaji iaitu 10X lebih kuat dengan Kevlar..


Tuesday, May 24, 2011

Europe Day Interrupted..!!! [19 PIC SENSORED]


Dua aktivis yang dikatakan " Topless " dengan membolos saja barisan polis dihadapan wakil kota Kiev dan duta besar Eropah dengan membentangkan sebuah sepanduk yang mengatakan " Bawa Kami Ke Eropah " dan mula menuntut untuk menghentikan upacara sarkas??? dengan cara ini mereka ingin mendesak semua pegawai Kesatuan Eropah (EU) untuk menerima Ukraine sebagai negara Eropah dan bla~~~bla~~ pa lagi ntah aku pun xtaw....kira awek ni nak tuntut apa yang mereka nak le...huhuhu..senang cite..dan aktiviti mereka ni bukan macam biasa kita dok tgok orang bt tunjuk prasaan...ni 18SX punya...huahahah..iaitu dengan cara menayangkan sesuatu yang ada pada lelaki tapi xsama macam yang lelaki punya..dengan bertemakan " Clown " atau badut la...ahhaha..... tercengang sume pegawai tu...nak halau ke x, nak halau ke x....hehhehehe.... ok kita tengok pic2 tunjuk prasaan la lebih kurang...huhuhuhu....dan satu lagi pesanan saya... Don't try this at anywere.... :)



Sudah dihumban kedalam untuk ke Jail...huahaha..


Ditahan kerana melawan..hik3


Monday, May 23, 2011

Planking From Australia.. [22 PIC]

haaa... ni aku nak tunjuk budaya baru dari luaq kt hmpa smua..ahahha...kita kn suka ikut trend orang luar...wekk...ahahhaah
pasni kita tiru r budaya dari Australia ni plak....nmpak cm menarik jew...hik3...baru hampa tau...haaa.... ok...kita tengok satu persatu gambar budaya ni... budaya baru ni dipanggil 
" Planking "
dia macam budaya hip hop, shuffle, dan sebagainye lah..ahahaha....pas ni hmpa boleh la cuba2 tiru ea....bgus2...ok jom tengok... :)
Plangking diciptakan dari Australia dan menjadi trend thun ini..2011
 Planking dahulu lebih dikenali sebagai Permainan Berbaring di Eropah dan Jepun..
kiranya Planking ni sekarang popular di Australia le......
xthu bile nak sampai ke Malaysia...
hehehehe....
Thanks For Watching.....

Planking atas air...ahahaha..

Sumo Lake Errr....

Haaa.....ni...aku pun xpaham la....ahhahahaa...
menarik gitu...huahaha..... enjoy yourself ok.. :)





.

Antara Gambar yang Paling Cute....!!! [10 PIC]

Haaa....ce tengok ce tengok gelagat haiwan2 smua ni...cute2 gitu...ahhaahha.... pa2 pun...smua ni antara gambar yg menarik hati saya untuk melihat.... ce teka gambar pe yg saya suka tu?? haaa... sy gtaw last skali ea... hmpa leh tengok2 lu n teka leklok...ahahah...



Tudia... Si Anjing Laut yang pemalu...hu3 
 




Sunday, May 22, 2011

Women's Super Punctual VS Four Guy, ONe Guitar


 
VS





haaaaaa....kali ni aku xbagi salam dh..kes hmpa xpnah nak jawab pn..ahahahah... ok... skrng ni jom kita tengok super women dalam bermain alat musik dengan 3 alat musik dalam satu masa..huaahahha....tudia...puih men la dia ni...pa2 pun..dia mmg hot la..hahaha...perrhh.... lepas hmpa tgk vdeo ni bg habis...cuba hmpa tengok plak.. kehebatan kaum lelaki plak..haaaa...kgn ingt pmpuan ja leh bt na...hmpa tengok sikit sempoi ka x geng2 laki ni..hahaha..






Tuuuuuddiiiiiaa..!!!! besa la tu dok buat xpnah tengok boleh orang seksi...hahaah...dak la slalu dok tengok orang pakai bikini tu xla hot sgt mcm ni..[macam dok tengok ja..] hai...mana ada pun...ahahahah...besa la bikini tu..kalau p Langkawi pun da ja orang pkai cm tu.. [penah tengok xpakai pa ka???].............[Awat diam?? (matluthfi)]......ahahaha...xpa2..mana ada...ok..[tuaq topic lak]....kita tengok geng2 laki plak...lagi hot n cool...tudiaaa...nak bgtaw kata laki ni mmg incredible la...huahahaha....


haaaa....tudia..lagi sempoi....huahhaah...depa ni pun kira salah sebuah band la..." little Comets "
antara lagu yg depa nyanyi ni ialah " one night in October " perh....minat kot....tapi kalau hmpa kata pmpuan tu hot aku no komen la...hahaha..kalau aku komen nampak sgt la aku ni....errr.....dak2... i'm straight ok...huahaha... under age.. jgn terjebak. kira la ni sapa nak menang??? senang2 mereka smua ni antara yang kreative dan talented la owg kata...ok..


Thanks For Watching..

 

Saturday, May 21, 2011

This is Another Way To Play Guitar.

Assalamualaikum...haaa....kali ni cm besa aku nak tunjuk antara video yang menarik, kreatif dan terbaik...hahaaha...
pasai pa? kalau hmpa smua suka main gitar maybe hmpa taw main satu cara ja kan? kali ni aku nak tunjuk antara salah satu cara men gitar...haaaa....xsemestinya sesuatu instrument tu perlu dimain dengan cara yang ditetapkan..cuma aku nak pesan jangan tiru aksi mamat kt blakang aunty tu ja...ahhaha...
jom kita tengok aunty ni tunjukkan salah satu cara lagi untuk main gitar..hik3....yuuhhuu....!


 
Thanks For Watching..

Friday, May 20, 2011

Look Closely All The Things... [12 PIC]

Say "Dice" on camera..


Assalamualaikum..haaa...la ni aku nak hmpa smua tengok btoi2 gmbaq2 kt bawah ni... antaranya mmg menarik dan lawak lah orang kata...kalau kita btoi2 kt sekeliling kita rasa2 mesti ada jugak kan mcm ni..cuma kita ja xsedaq kn3? pa2 pun...kita tengok ja..ada yang ganaz ada yang comel..huhuhu... thanks for watching..

Gambar yang Paling Mahal Pernah Dijual [15 PIC]

Assalamualaikum...ni aku nak tunjuk kt hmpa gambaq2 yang dijual paling mahai penah aku tengok...wow....aku xtaw la..peminat2 seni mungkin akan kata berpatutan..huhuhu...apa2 pun aku no komen la.. kpda yang minat dengan art n design mmg elok la usya2 pic2 ni... pa2 pun aku nak minx maaf sebab it's maybe contain some 18sx. tp inilah yang dikatakan seni ok...harap paham..ahahha... gambaq yang paling murah pun aku da xmampu nk beli...huahahah... ok kita mula dari no.1 (paling murah) sampai no. 15 (mahai sangat)..huhuhuhu...


  15. Robert Mapplethorpe, Andy Warhol (1987)

Dijual dengan Harga $643,200


Sudah Bosan dengan Makanan Harian??

Creative nye...


Assalamualaikum....haaa.. kali ni aku xtau la nk kata pa dah..sebab mmg xpaham....sudah bosan dengan makanan yang biasa??? jadi kita kena buat sesuatu yang menarik dan menyelerekan diri masing2.....haahah... pa2 pun.. ni antara yang kreatif...ahahaha...cubalah sesuatu yang baru sekarang..!! ahhahaa... ce tengok iklan ni... menarik gak..huhuhu...







Thanks For Watching

iPad Menceriakan Si Comel Anda.

Kucing ni nampak kebosanan dengan permainan KUNO...huhuhu


Hiburkan Si Comel dengan ipad sekarang...ha3
Assalamualaikum....kali ni kita tengok pasai iPad plak...sapa la yg xtaw lagi pasai ipad ni kan...antara teknologi paling sempoi la skrng ni...mesti hmpa tertny2 kan apa bezanya ipad dengn iphone...
haaaaa..dari segi ejaan pun dh berbeza apatah yg lain2 lagi kan3...ahahha... ok ..
bezanya ipad ialah dia xboleh sms, call. video call dan apa2 fungsi telefon..kira ipad ni mmg origin macam ntebook yg sangat mudah alih la orang kata...haaaa..

Rebecca Black’s akan Top atau Flop??


Assalamualaikum...haaa..kali ni aku nk ceta pasai Rebecca Black..dak..bukan anak sedara Black mentor kita tu...ahaha... RB's seorang pmpuan yang mana vdeo clip dia kt youtube mencecak jutaan views...WoWWW....ramai yang rasa dia la akan jadi Justin Bieber versi pmpuan pas ni..huhuhuh....wlaupun lebih kurang yang dislike vdeo clip dia kt YT
(youtube)...tpi dia dikira antara yang menarik la sebab ramai yg tengok vdeo clip dia wlaupun xsuka..hahahaa..

Aci Sembunyi Perlukan Peraturan Baru. [3 PIC]

Assalamualaikum...haaa...ni aku nak ceta skit tentang kejadian yang agak tragis la di negara China....
apabila seorang budak sedang bermain hide n seek (aci sembunyi..ahah) dengan kawan2 dia....terperangkap di celahan sebesar 6-inci sahaja..!!!

kalau kita tengok pic bawah ni mungkin ianya merupakan tempat yang begitu sempurna la orang kata bagi permaian aci sembunyi ni...


Xboleh nak buat pa2 kecuali tunggu bomba la dtg...(3 jam)

The Bug Society [TBS] : Mengenali Rupa Sebenar [8 PIC]

Assalamualaikum...!!! haaa.. lagi2 gmbaq la pulak na...
ok... aku nak tunjuk kit...kpd insect haters...try to loving them lak..hik3...ok..bersaiz kecik dan tgai dibwah kaki kita xsemestinya mereka perlu diaikan...
apa bila kita tengok dari dekat...face to face..!! semut adalah yang paling mngerikan o0o0o0....haha...ok...kita akan saksikan gambaq2 yg diambil oleh para saintis dengan jaraj yg dekat...huhuhu...

Dengan pemikiran ini, sebuah pasukan dari California Academy of Sciences berada di tengah-tengah tugas bersungguh-sungguh mengambil gambar digital sangat terperinci dari setiap salah satu daripada 12,000 spesies yang diketahui.
projek Dr Brian Fisher, Antweb, telah memiliki foto lebih daripada 5,000 spesies dari seluruh dunia dalam katalog nya.

namun...Dr. Fisher mengatakan bahawa
'Kami hanya menemukan sekitar 15% dari semua spesies di Bumi."
whhhhaatt...???!!!! mana pegi lagi 85% lagi???huahahahaha.....

katanya lagi,
" Dan orang-orang nampaknya lebih tertarik dalam menemukan kehidupan di Mars dari 85%. Saya pikir itu sebahagian kerana mereka tidak dapat melihat dunia yang tersembunyi yang luar biasa. "

ok terjawab soalan aku....huhuhuhu.....


Alasan yang begitu banyak yang diketahui tentang semut ini sebahagian kerana mereka begitu banyak. Dengan jumlah penduduk sekitar 10 quadrillion, mereka adalah penjajah dunia yang paling berjaya...


[ do you meeaannn ANT?? how about Hitler?? ]...hik3

Mereka tinggal di setiap benua, kecuali Antartika dan, sementara beberapa hanya ada pada satu bukit di Peru, orang lain - seperti Longhorn Crazy - tinggal sejauh utara Sweden dan selatan sejauh New Zealand.

ok la....kita layan ja...gambar2 tersebut...huuuu...


Thursday, May 19, 2011

Magnetic Boy!!! [5 PIC+VID]

Assalamualaikum...kali ni aku nak tunjuk something baru..haaa...tudia...ni.. antara kelebihan pada seorang budak di negara luaq..russia maybe...haaa... nama dia Ivan Stoiljkovic 6 thun, dengan mempunyai kelebihan menarik benda atau apa2 yang berunsur besi..dlm erti kata lain dia ni macam magnet le....latar blakang dia bnya g tp xbapa penting kot..hik3..tp benda pa dia makan mmg aku xtaw k..jgn tnya aku...hahaha... aku rasa dia makan bijirin bijih besi magnet kot..ahaha..sihat btoi bdak ni..hik3... anantara katanya dapat melekat besi pada badan dia 
25 kg..huk4...
ok...kite tengok je pic nye ok? cute gitu...thanks tengok k..


 UUiiitttss...!!

Lukisan LED Yang MenariK..!!!! [ 6 PIC ]


Assalamualaikum...haaa...ni pulak pic menganai fotografi...sape2 yang minat dalam bidang fotografi atau pun pic2 ni..haaa...
maybe akan memberi sedikit sebanyak inspirasi kepada anda untuk melakukan sesuatu yang baru kn3...??
ok...kaedah yang di gunakan ialah..
" long exposure "

David, 31, telah membelanjakan sebanyak £5,000 dan 200 malam selama 20 bulan untuk hobinya ini...haaa.... ok..enyoj the pic ok..!! thanks..!!




Menarik kan3??

Click the Pic. for Enlarge.

Wednesday, May 18, 2011

PutriNorizah-Dont stalk my profile (reply to JAZZ HAYAT's)

Assalamualaikumm..!!! haa....kalau sebelum ni lagu jazz hayat- i stalk your profile meletup kt duniadulu.....sekarang ni...kita da reply dari tuan empunya profile yang jazz hayat stalk dulu ni...haahaha...

check it out video ni ok??? huhuhuh...menarik...!!! thanks for Watching..!!




Flexible Future For Smartphones and Tablets


Assalamualaikum...haaa..ni kalau hmpa pnah tengok iPhone mmg sempoi r kan...tapi aku baru ja jmpa artikel ni yg agak menarik la..haaaa... antara smartphone yang masih dalam pembikinan...tudia... antara yang menarik mengenai smartphone ni adalah fleksibelitinya..haaa...dia jugak dia panggil PaperPhone..haaa..puaih hati..walaubagaimana pun terdapat la jugak komponen yang tidak fleksibel macam cip dan battery...kalau yang ni jadi fleksibel jugak mmg hebat r...hahahaha... Tapi PaperPhone ni bukan dari syarikat Apple la macam iPhone.. macam mana pun paperphone ni xdikeluarkan lagi...hahah...ok hmpa boleh la tengok trailer dia bawah ni..haha...

Creative Uses of the New Facebook [10 PIC]

Assalamualaikum...haa...kali ni kita tunjuk gmbaq plak...haa..mereka ni antara yang kreatif mengubahsuai profile fb...haaa...tapi xbermaksud hanya orang luar saja yang kreatif... sekarang ni ramai yang kreatif....kan? cuma nak tunjuk mereka ni antara sepuluh orang saja la..kalau nak letak smua penat kot...hik3...ok2... kita layan je lah...maybe akan bagi kita sedikit inspirasi untuk kita plak jadi lebih kreatif kn?? haaa.... ok thanks for read..


Tuesday, May 17, 2011

The Offline Social Network Of Face Book???


Assalamualaikum..haha...aku pun xtaw la pasai pa la ni (sekarang ini) aku suka sgt cari video2 mnarik..hahah...aku buat dalam  " (  ) " ni bukan apa....untuk kemudahan sedare kita di Kl dan kawasan sekitarnya...hehehe..bukan pe...maybe ada yg xpaham, boleh gak blajar2 kt sini..hehhee.apa2 pun aku nak tunjuk ni mngenai facebook 1st skali sebelum ada yang online punya macam skrang ni..hahaha... kira yang offline punya ni..mmg steady la orang kata..hehehe.. apa2 pun hmpa tgk la vdeo kt bawah ni...enjoy yourself ok..hehehe... ok. kalau da pa2 pertanyaan atau pesanan boleh la tgalkan kt shoutmix sebelah kanan site ni ok??huhuhu...alright!



Thanks For Watching..!!

Balingan Yang Menarik

Assalamualaikum..macam besa..aku suka la share dgn hampa pasai video2 yang menarik...huhuhu...kali ni lagi tragis punya..aku tengok perhh..!!! xtahan kot...dia punya ketepatan dalam melempar cakera mmg hebat...dak...bukan cakera yang berat noh...aku sowang ja pggil cakera...orang lain xtaw la..hahahaa...ala...kalau hmpa tgk ceta owg putih ada depa dok men dengan anjing tu...depa baling pastu anjing akan p ambik....haa..pandai pun..kalau xtaw macam mana...hmpa tengok la video ni..mmg antara yang terbaik dan menarik lah orang kata...hmpa smua boleh usya la tengok video lebih kurang 4.53 minit ni dengan gaya yang menarik mamat ni...huhuhu..thanks tengok na..


Monday, May 16, 2011

Antara Gambar yang Luar Biasa Semut Api [ 3 Gambar ]

Assalamualaikum....haaaa...kali ni aku xmaw tunjuk video menarik-narik dh....hehhee...
kali ni kita akan tengok beberapa gambar yang menarik dan cantik... gambaq ni ditangkap oleh Robertus Agung Sudiatmoko, 29, di sebuah perkampungan kecil Cbinong, Indonesia.
apa2 pun gambaq2 ni kira antara yang terbaik dan menarik la...

Seperti mana yang kita taw...semut boleh mengangkat bebanan berkali2 ganda dari berat badannya...kalau kita separuh dari berat badan kita pun dh penat...hihihihi
<<< Gambar Lagi >>>

AYM : Disaat Beribu2 Kelahiran Si Kaki 8

Assalamualaikum dan Salam sejahtera serta Salam Satu Malaysia....haaa tudiaa..puaih hati....
baik kali ni aku bukan nak bgtaw pasai bg salam..hehehe. kali ni aku nak jadi cikgu sains kejap nohh..heheeh... baik... hari ni kita akan blajaq pasai sotong...oi2...pa gelak2 tu?? (samseng btoi ckgu ni)...sotong yang btoi2 punya..yang mana sejenis haiwan ok..bukan manusia..haa.. baik...apa yang nak aku bgtaw dari tadi ni ialah saat2 penetasan atau pemberanakan <dia macam membiak la> hehehe..aku xtaw la nak pakai ayat mana satu...kira anak sotong2 ni kuar la..menikmati kehidupan mereka masing2...heheh... para saintis dapat tangkap disaat anak2 sotong ni menetas...beribu2 gak la telur sotong ni..huhuhu... ok la...aku pun xtaw pa lagi nak terang kt hmpa smua..tpi ni lah yang dikatakan Kehebatan Kuasa Allah... aku harap hmpa smua dapat nikmati dan mensyukuri apa yang hmpa tengok dalam gambaq ni...ok...last skali da video yang MENARIK....!!









 Si Comey2..hik3

Isu KUIN : Siswa minta Hadi nasihat MB Kedah

Assalamualaikum...haaa...kali ni kita masuk pasai politik sket kottt....hahahha...besa la..orang ramai kata aku ni xpandai berpolitik sebab aku xpandai nak mengkritik...hik3... 
i'm sorry!!! (Amir ML)...hahaha...apa2 pun aku xmaw kata pa2 la..

Sunday, May 15, 2011

Bekas Model Playboy dan Pelakon Mati Di Usia Tua Tragis..!!!!

Assalamualaikum...haaa.... ni aku nak habaq ceta kt luaq negara jugak... Yvette Vickers hampa kenai x? dia ni dulu antara salah seorang model PlayBoy dan jugak pelakon ceta....
" Attack Of The 50ft Woman "....haaaa... hmpa pnah tgk ceta tu? aku pun xpnah g..hahaah...apa yang aku nak bgtaw...skrng ni umo dia 82 tahun dah...dan telah meninggal dunia akibat daripada serangan jantung...

bekas pelakon dan 1959 Playboy Playmate Yvette Vickers mati dan ditemui dalam keadaan kondisi mayat yang telah busuk.......





Pemandu Bas berSMS dan berGayut semasa memandu???

Assalamualaikum....haa...aku nak tanya hmpa...masa hmpa memandu kendraan la... rasa2 kan.. boleh x sambil antaq msej atau call?? of coz la kan owg kata..hehehe....tapi apa yang aku nak tunjuk ni...buken kes antaq msej atau call masa memandu..tapi....haaaa.... dua2 skali...dia antaq msej..pastu call pulak..amboeh2...bz btoi la owg ni...yang tu xpa lagi kalau dia bawak keta ka pa sowg2 boleh trima la jugak sebab dia yang nak mati sowg2 kalau jatuh gaung ka langgaq pkok ka...ni nanti kang langgaq orang len...kes Pedaje orang ni..haahah... ok yang tu xpa lagi la..ni dia ni pulak pemandu bas..adoi....jenuh aih..sebab tu kita kena perati btoi2 pemandu bas ni..tapi xpa hmpa jangan la rsau sebab kes ni bukannya ke Malaysia ni..

Really2 Feeling Face !!!


 Assalamualaikum....haaaa...ok kali ni cm besa aku ambik video dari youtube ja...aku saja ja belek2 video kt youtube...tetiba...

Al-Sunnah dan Antara Jenis-Jenisnya

Assalamualaikum...haa...kali ni aku xmaw tunjuk vdeo, xmaw bg hmpa dgq lagu, xmaw tunjuk kt hmpa benda2 yang melalaikan..hahahaah...baik..apa yang aku nak bgtaw kt hmpa ni pasai Agama Islam noh.... haaa..mungkin ramai yang dh tau dan yang xtaw kan...hahaha..





Thursday, May 12, 2011

Tidoq Mampuih ka pa Dia ni...???


Assalamualaikum.. 

Malaysian : Fynn Jamal


Assalamualaikum...haaa...kali ni aku xtaw dh nak buat pa...tapi xpa....ada lagi antara video yg menarik aku nak share dengan hmpa smua... mungkin hmpa pnah dok dengaq lagu 150 juta kn???ala.... belambak kot kt youtube lagu tu org dok buat cover...haaa..kalau xtaw hmpa p la tgk kt youtube kan senang..ush2.. nama sedare yang aku nak bgtaw ni...xlain xbukan.... Fynn Jamal..!!! tudiaaa... hmpa jgn dok buat muka heran aih...meluat aku tgk...hahahaha...xknai sudah..aku pun nak ceta ni pun xbapa nak knai dia ni..hahahahaha....tapi...apa yang aku nak tunjuk kt hampa smua bukan vdeo clip lagu 150 juta tu..dakkkk...xkan nak tunjuk yang tu kot....aku nak tunjuk lagu len..haaa tajuk dia " Berbual Tentang Saya "

Wednesday, May 11, 2011

Mat Luthfi + Anwar Hadi = Anda Tentukan

Assalamualaikum...haaa...kali ni aku nak tunjuk kt hmpa something about Malaysian...dan antara salah lebih dari sorang orang utara...tuuuddiia <<<<< antara ayat salah sowg dari depa la.. cuba baca lagi post ni...sama ada hampa nak klik  << Read More >>  kt bawah ni... atau klik truih ja tajuk kat atas ni..ok sila2... :)

Tuesday, May 10, 2011

Ustaz Radzi Melissa - Sampai Masa Berubah

video

Assalamualaikum....haaa...hmpa kenal sapa tu Radzi ? ( sembang macam dia sowg ja kenal sangat ) Ustaz kot...ya2...Ustaz Radzi... mungkin sekarang ni ramai la jugak orang kenal dia sebab dia tengah naik skrng ni dengan menjadi penceramah bebas....

Ubisoft Games : Petz Catz 2 Free Download


Assalamualaikum..alolololo....comeynya.....haaa...ni dia keluaq dh game baru plak....xla baru cuma baru post kt blog ni ja la..game ni lama dh pun..hahahaha...macam yang aku kata pada post yg sblum ni aku nak buboh game kuacing kan? haa... ni dia... Petz Catz 2 lagi..... game ni mmg sempoi gak la.. bagi orang pmpuan minat kot..aku kurang sikit sebab dia xda lawan2...asyik kna bagi makan ja pun...penat main game ni...hahahaha...pa2 pun first time aku men mmg best la jugak...yang penting kita kena sabaq men game ni..macam bela kucing btoi2 punya la..cuma kucing ni xbetoi ja..hahahahaha....

Monday, May 9, 2011

Jazz Hayat - I Stalk Your Profile



Assalamualaikum...tudiaaa...front page lagi ada gmbaq dia dh..hmpa kenal ka sapa mamat ni? haaa...ni nak habaq mai..dia ni bukan orang Malaysia.. dia orang Brunei...haaa...apa yang special pasal dia? ni yang aku nak bgtau ni....

Mula2 aku pn macam hampa smua gak xknai laki ni...hahahaha...tapi baru2 ni aku update la
blogserius ( antara blog yg top jugak la skrng ni )ni...antara blog yang top kt Malaysia la ni la.... ada la kisah pasai mamat ni..nama dia Jazz Hayat...yg tu ja aku tau sebab aku xjmpa lagi biodata pasai dia...pasai pa dengan Jazz Hayat ni???

SNK NeoGeo Games : Metal Slug Series Free Download

Assalamualaikum dan selamat hari2....haaa... kalau hmpa nak tau game pa kali ni aku nak share dengan hmpa smua..tu diaa.... game ni kira antara yang aku minat la jugak masa kecik2 sampai la ni...nak habaq kt hmpa game ni mmg best la jugak kalau time hmpa dok boring2...macam aku layan game ni masa aku duduk ostel dulu ni...haaa.. masa tu aku form6 kira antara senior la jugak..kami tingkatan 6 da kelebihan sikit dok ostel...kami dapat libry kami sendiri..libry f6 la..cuma kami la yang conquer libry tu lepas habis wktu persekolahan...haa...petang2 kami xtaw buat apa..kami pa..aku sowg ja..hahahahaha...aku pa lagi tengok ada bnyak gak pc dlm libry ni xpkai pun..jadi buat pa simpan saja kn? aku pun buboh truih game ni..puaih hati aku..hahahaha..

Kehilangan "Folder Option"?? (Windows 7) Ini penyelesaiannya..!!

Assalamualaikum.... dan selamat..selamat... baik kali ni aku nak bgtaw kt sapa2 yang baca blog aku ni.. pasai komputer la sikit sebanyak yang aku taw...bt pa kalau benda yang aku taw aku xbgtaw..haaaa.... aku guna window 7. antara masalah yang dialami oleh aku ialah kehilangan sesuatu yang agak penting iaitu "Folder Option" yela kalau hampa/korang/u'all nak hide folder atau file2 yang private...hehehehe..tetiba nak tgk terhide terus sampai kita pun xdapat nak cari...jadi kita akan pergi ke folder option untuk menampakkan kelibat folder kita yang tersembunyi tadi... masalahnya apabila kita pergi ke folder option dia akan jadi seperti ini....



kalau hampa tengok jadi macam tu

Tolong Ingatkan Aku- Ana Raffali free Mp3 download


 


Firstly ni mmg lagu yang aku minat sebabnya best kot..mula2nya aku dengan Ana ni xbapa knl sgt wlaupun dia dapat award macam...kalau sembang ja nama Ana Raffali ni mesti member aku taw punya... yang peliknya aku xkenal pun dia ni masa tu... sampailah masa

Sunday, May 8, 2011

The Avengers Movie yang ditunggu-tunggu....2012


Antara movie yang menarik akan dikeluarkan nanti ialah "The Avengers" ni...sebabnya... dalam ceta ni semua superhero Marvel macam Ironman, Hulk, Thor, Spiderman, Captain America dan macam2 lagi maybe..movie ni dijangka akan keluar pada thun

The Shoplifter......

video

Bila rebung sudah jadi buluh sukar untuk diluntur..hahahaha....video ni diambil drpd "jackass the movie"... layan sajelah....hahahahahaha......kalau nak

Semangat Untuk Memiliki..

video

Enjoy sajalah...!! hahaha... jangan mudah berputus asa apabila menempuh satu halangan... yang penting kita haruslah menyokong rakan2

Where Your Save Game Stored


  video

All you saved game will stored in this folder, to play your save game on the other pc/notebook, you can copy all the folder in My Games folder to your Pendrive or anything else.

Prosedur Permohonan Poligami



Pengertian Poligami :
Poligami bermaksud perkahwinan seseorang lelaki dengan lebih daripada seorang isteri dalam satu masa, iaitu lelaki berkahwin 2, 3, atau 4 sahaja...5 jangan sebab itu bukan poligami tapi polis akan tangkap korang...hahaha..bagi betis nak paha nampak.. 4 cukup sudah...penat nanti baru nak nyesal. Sama juga perkahwinan yang lebih dari seorang isteri. Kalau si isteri tu meninggal dunia then suaminye kahwin lain itu kira bukan poligami la ea...

Dalil Pensyariatan :
Ini la yang paling aku suka ni..hik3.. dalam Surah An-Nisa’, ayat 3 yang bermaksud :
“Dan jika kamu takut dapat berlaku adil terhadap (hak2) perempuan2 yatim (apabila kamu mengahwini mereka), maka kahwinlah wanita2 (lain) yang kamu berkenan; dua, tiga, atau empat. Kemudian jika kamu takut tidak akan berlaku adil, maka kahwinilah seorang sahaja, atau (pakailah) hamba2 demikian itu adalah lebih dekat (untuk bercagah) supaya kamu berbuat aniaya”.

Wednesday, May 4, 2011

Bila Solat Subuh Seperti Solat Jumaat.

video 

Apabila solat Subuh sperti solat Jumaat,
maka baru bergentarlah hati2 musuh Islam..
Kekuatan Islam bukan pada Strategi atau Taktik,
Bukan juga pada Senjata,
Tetapi,
Pada kekuatan Iman yakin pada Allah s.w.t. 
serta mengikut segala kehidupan Nabi Muhammad s.a.w.


 

Tutor Perkahwinan.

video